Microscopie Endodontica

Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic este in prezent cel mai complex mod de lucru in endodontie. Intotdeauna un tratament dentar de calitate necesita pe langa experienta si profesionalismul echipei medicale folosirea aparaturii si tehnologiilor performante.

In cadrul clinicii Viadent puteti sa beneficiati de acest tip de tratament!

Dr. Radu Marius Vataman

 • Medic specialist Chirurgie Dento-Alveolara
 • Atestat in Implantologie Orala
 • Atestat în Estetica Dentară
 • Medic specialist Endodonție
 • Doctor în Parodontologie

Dr. Liana Aminov

 • Șef de lucrări la UMF IAȘI
 • Medic specialist Ortodonţie şi
 • Dento-Maxilo-Facială
 • Medic specialist Endodonție
 • Doctor în Endodonție

Implante Fast & Fix – dantură fixă într-o zi

All on four /All on six

Implanturile dentare rapide cu încărcare imediată (coroanele dentare se fixează în aceeași zi) pot fi utilizate atât pentru restaurari parțiale/totale la mandibula/maxilar, cât și pentru restaurarea unui singur dinte.

Consultații gratuite !

Consultațiile sunt gratuite pentru pacienții care urmează tratamentul la noi în clinică, acestea conținând și stabilirea planului de tratament și eventuale radiografii.

Implanturi dentare cu garantie!!

Garanția pentru implanturile dentare este de 10 ani, cu respectarea strictă a condițiilor de garanție (igienă dentară corectă și controale postoperatorii odată la 6 luni)


Fațete ceramice, zirconiu și coroane din ceramică presată

Fatete (veneers) și coroane realizate CAD-CAM (Computer aided design- computer aided manufacturing), care se adaptează PERFECT și sunt cimentate cu cele mai moderne rașini de cimentare.

Echipa Viadent vă așteaptă!

echipa viadent

De luni până vineri în intervalele orare 9.00-13.00 şi 15.00-20.00 vă așteptăm la clinica noastră de pe Str. Mihail Kogălniceanu 14. Puteti să faceți o programare la unul din urmatoarele numere de telefon:

 • Tel: 0232 226682
 • Mobil:0742664487
Sau folosind formularul online pentru programari

NextPrev

Tratamente protetice

Atunci când un dinte are o lipsă mare de substanţa sau când se doreşte aplicarea unei lucrări dentare fixe ca urmare a pierderii unuia sau mai multor dinti, dintele se slefuieşte şi se acopera cu o coroniţa, care cel mai bine este să fie realizată din ceramica (porţelan) pe suport metalic (schelet). În zona anterioara se pot realiza şi coroniţe individuale din ceramică simplă, adica fara suport metalic sau coronite şi lucrări (mai multe coronite unite) din ceramica pe zirconiu (un oxid metallic de culoare alba, foarte dur), aşa numitele coroniţe integral ceramice.

Desigur că există şi variante mai ieftine (dar şi inferioare calitativ!) de protezare fixă, cum ar fi coronitele metalo-compozite integral fizionomice (aşa-numitul “semiportelan”), coronitele faţetate (doar cu faţa externă, vizibilă, fizionomică) sau chiar integral metalice (numai pe molari in zonele posterioare şi doar în anumite situaţii).

Avantaje şi dezavantaje:

 • ceramica (porţelanul) este fizionomică, rezistentă şi dacă este corect echilibrată în ocluzie nu crapă. În cazul nedorit al unui accident (desprinderea unei zone ceramice) se poate repara în cabinet
 • coroniţele faţetate pot pierde faţeta în urma unui traumatism masticator sau a unei realizări tehnice incorecte
 • coroniţele metalice integral sunt nefizionomice, dar reprezintă în unele situaţii variantă de elecţie (desigur, la persoane cu mai puţine exigenţe) şi sunt cele mai ieftine
 • în zona anterioara se recomanda ceramică pe zirconiu, fiind cea care satisface toate exigentele fizionomice

Lucrările de porţelan pe implanturi sunt de doua tipuri: cimentate sau inşurubate.O altă soluţie în terapia protetică este proteză scheletată, acolo unde lipsesc mai mulţi dinţi şi nu se poate recurge la implanturi dentare. Aceasta are ca principiu sprijinirea protezei pe unul sau mai mulţi dinţi uniţi între ei prin lucrări fixe, astfel încat o parte din forţa exercitată pe dinţii substituiţi este preluată de dinţii restanţi prin intermediul scheletului metalic al protezei şi al sistemelor speciale de menţinere, sprijin şi stabilizare (crosete turnate, culise , capse)

Avantajul major al acestui tip de proteza este că produce o atrofie osoasă minima, spre deosebire de protezele simple acrilice care se sprijina numai pe os şi produc o rezorbţie şi o atrofie accelerată a acestuia şi care ar trebui purtate doar temporar.

Protezele scheletate se realizează cu success şi pe implanturi dentare, fiind una din variantele de tratament pe implanturi, alături de lucrările fixe.

© 2010-2020, toate drepturile rezervate www.viadent.ro